2014_winter

Twickelblad winter 2014

MetTwickelaantafelonthult keukengeheimen Vanaf half december is er een bijzonder kookboek in de Landgoedwinkel te koop. In `Met Twickel aan tafel’ zijn recepten verzameld van gerechten die worden gemaakt in de keukens van pachters, vrijwilligers en medewerkers. “Geweldig om bij iedereen aan te schuiven!”auteurChantal OphuisactueelOp een druilerige herfstochtend wordt er in de bodekamer van kasteel Twickel

Paginanummer: 14
  • Recepten
Twickelbulletin_1988_3

Twickelbulletin 3 1988

deze haan staat bijzijden boven het uurwerk, en kraait op den 4 den 8 sten en den 12 de slag, en even zo of eenen natuurlijken haan zig laat horen. ie- der aanschouwer is het van het wonder voldaan, dog niemand weet zig een denkbeeld te maken van deze uitvinding enz. Den 3 den zette

Paginanummer: 12
  • Recepten
Twickelblad_18_2009_voorjaar

Twickelblad voorjaar 2009

Een landgoedproduct Twickel Daar waar het allemaal samenkomt en weer vertrekt… De nieuwe landgoedwinkel, zelf deels 00k een landgoedproduct want opgetrokken van Twickels eiken en grenen, ‘draait’- ah u dit leest – alweer zo’n halfjaar. Tot zichtbaar genoegen van een ieder. De klant, de wandelaar en de parkbezoeker die vanaf de indrukwekkende parkeerplaats via de

Paginanummer: 23
  • Landgoedwinkel
  • Recepten
Twickelblad_17_2008_zomer

Twickelblad zomer 2008

Een Iandgoedproduct van Twickel Over van alles wat en… een primeur Laat ik maar met dat laatste beginnen, want het ligt ook mij na aan het hart. Bovendien is er lang naar uitgezien, is er onderzoek naar gedaan, zijn er plannen gemaakt en zie daar, als een duveltje uit een doosje, ineens is het er.

Paginanummer: 23
  • Recepten
Twickelblad_17_2008_winter

Twickelblad winter 2008

Een landgoedproduct van Twickel Over zwijnen en zwijnenstoof ‘Zwijnties kijken zo noemden we het. In de zomerschemer met de auto naar de bossen rond Vierhouten, Cortel en Ernst. Midden jaren vijftig. De spanning steeg als de banden over de wildroosters roffelden, het stemvolume werd van hogerhand gedecimeerd en gespannen tuurden we elke brandgang in op

Paginanummer: 23
  • Recepten
Twickelblad_17_2008_voorjaar

Twickelblad voorjaar 2008

Een landgoedproduct Twickel Over eieren en eitjes Nee, wees gerust, ik zal het niet hebben over eierkoeken, dat is al voor de bakker. Ook waag ik me Never niet aan het choles ­ terol verhaal; wat ik vandaag opschrijf kan morgen alweer herroepen zijn. Wist u trou- wens dat de Nederlander zo’n 180 eieren per

Paginanummer: 23
  • Recepten
Twickelblad_16_2007_zomer

Twickelblad zomer 2007

Twickel Een landgoedproduct van Twickel Twickelerham…, Twickelse ham…, Twickham…? Ach, wat betekent een naam? Daar zijn ze nog niet uit, dat komt later wel. Feit is dat deze gepekelde en vervolgens gerookte ham, afkomstig van de Wolverlei op het landgoed Twickel, verrassend lekker is. Verrassend? Nou, eigenlijk logisch lekker. Men neme een varken, men plaatst

Paginanummer: 23
  • Recepten
Twickelblad_16_2007_winter

Twickelblad winter 2007

Een landgoedproduct van Twickel Het haas, een smakelijke kickbokser De beroemdste haas is die van Albrecht Diirer; haziger dan deze bestaan er niet en minder konijnig evenmin.Want dat is vaak de verwarring; haas of konijn. Ogenschijn- lijk lijken ze 00k op elkaar 6n zijn ze sma- kelijk bovendien… Maar kijkt u eens goed naar deze

Paginanummer: 23
  • Recepten
Twickelblad_16_2007_voorjaar

Twickelblad voorjaar 2007

Een landgoedproduct van Twickel Om te aaien of… om te eten? Dat is de vraag En het antwoord luidt? Allebei. Aaibaar tot zo’n maand of vier en eetbaar vanaf een maand of zes. Het schapenlam, de jonge Ovis aries ( Linnaeus 1758). Agnello in het Italiaans, Lenchi in het Papi- amento, Karitsa in het Fins,

Paginanummer: 23
  • Recepten
Twickelblad_16_2007_najaar

Twickelblad najaar 2007

Een landgoedproduct Twickel Stoverij van ver en van dichtbij… Natuurlijk is het gras groener aan de andere kant van de heuvel. Zo blijven we nieuwsgierig en gaan op ontdekkingsreis. Op ontdekkingsreis in de supermarkt. In Frankrijk bijvoorbeeld. De hand wat min ­ der strak op de knip; het is immers vakan- tie. Buiten is het

Paginanummer: 23
  • Recepten