voorkant

Twickelblad zomer 2016

Beeldbepalende serre is terug bij Het Witte Paard Hotel-restaurant Het Witte Paard aan de Hengelosestraat in Delden is begin dit jaar vernieuwd. Het restaurant is gemoderniseerd en een voormalige serre is opnieuw aangebouwd. Het resultaat stemt tot tevredenheid. “Het restaurant is opener geworden.” auteur Chantal Ophuis Actueel Nathalie Bauhuis is druk bezig in restaurant Het

Paginanummer: 10
  • Horeca
Twickelbulletin_1982_14

Twickelbulletin 14 1982 Jubileumnummer

De inscripties van een dichter Hele stille en ook bijna on- vindbare getuigen ter herinne- ring aan een even bekende als merkwaardige bezoeker aan ons gewest staan met een mes ge- grift in een paar bomen van de zalige bossen van Twickel. Dat zijn (tenminste twee keer) de namen van de schrijver Francois Haverschmidt, alias

Paginanummer: 29
  • Horeca
Twickelbulletin_1982_13

Twickelbulletin 13 1982

Uit de Twentse spreuken kalender: ’’Postiljon” ’Het Witte Paard’ zegt de volksmond tegen het hotel-restaurant in Del- den, dat officieel ’In de Drost van Twente’ heet. Er staat inderdaad een wit paard op het gebouw. Een paard met ruiter op zijn rug. Het is de postiljon van Longjumeau, een plaatsje in de buurt van Parijs,

Paginanummer: 33
  • Horeca
Twickelbulletin_1988_1

Twickelbulletin 1 1988

Delden, 19januari Aan de redactie van Twickel Bulletin. L.S. Graag wil ik even reageren op het redaktie-artikel in het jongste Twickel Bulletin over een verklaring van de naam ” Hoogspel”. De fantasie van de redaktie ging daarbij uit naar de ligging van ’t Hoogspel, zo tegen een doorgaans hoog gelegen es aan. Dit doet me

Paginanummer: 15
  • Fauna
  • Flora
  • Horeca
  • Waterlopen
Twickelblad_23_2014_zomer

Twickelblad zomer 2014

De Zwaan heeft oogvoor details Hotel De Zwaan wordt omvangrijk gemoderniseerd. De opknap- beurt komt op het conto van Martljn en Katja ten Broeke, die sinds tweeenhalf jaar de scepter zwaaien in het 229 jaar oude hotel. Ben kennismaking met een bevlogen exploitantenechtpaar. AUTEUR Hiska Bolder ACTUEEL Martijn ten Broeke plooit de gordijnen recht, klopt

Paginanummer: 16
  • Horeca
Twickelblad_23_2014_zomer

Twickelblad zomer 2014

RONDOM TWICKEL ACTU EEL Nieuwe exploitanten Carelshaven 4 „ Alco van Berkel en zijn vrouw Evelyn gaan aan het roer 2 staan van Carelshaven. Zij zetten het bedrijf voort onder de 1 nieuwe naam "Landgoed Hotel &i Restaurant Carelshaven". 5 Carelshaven sloot eind 2013 na stopzetting van de activiteiten door het echtpaar Van der Sluis-Kluvers

Paginanummer: 4
  • Gelderse Waard
  • Hof te Dieren
  • Horeca
  • Nieuws
Twickelblad_23_2014_voorjaar

Twickelblad voorjaar 2014

Het huispersoneel van Twickel, circa 7890. Hotel Carelshaven, circa 7970. Vie ring van ‘150 jaarfamilie Kluvers op Carelshaven in 7987. Op de voorgrond rechts het echtpaar J.E. Kluvers, links hun zoon Willem Anton Kluvers met zijn echtgenote en in het midden hun dochter Caroline. Niet als gast, maar als leerling en hulp. Nadat Bunte meteen

Paginanummer: 13
  • Horeca
Twickelblad_22_2013_zomer

Twickelblad zomer 2013

•7 JAARGANG 2 2 ZOMER 2013 m Twickel © Twickel M 11N TWI£. KEL Caroline Kluvers en Chris van der Sluis: "Wij blijven graag onszelf" “Carelshaven en Twickel zijn niet los van elkaar te Caroline: “Wij blijven graag onszelf en willen het karaker van de zaak bewaren. De schilderijen van Herman van der Worp en

Paginanummer: 17
  • Horeca
Twickelblad_22_2013_najaar

Twickelblad najaar 2013

Nieuwe bedrijvigheid in oude boerderijen Op TwickeI hebben de laatste decennia meerdere boerenbedrijven hun oorspronkelijke functie verloren. Agrariers hebben plaats gemaakt voor pachters met een andere bedrijvigheid. Een aantal ‘nieuwe’ ondernemers vertelt. Allereerst Jan Herbrink, wijnimporteur en wijnagent, samen met zijn vrouw Joke ter Hellen woonachtig op erve Klein Avest aan het Oelerschoolpad in Oele.

Paginanummer: 14
  • Bedrijven op Twickel
  • Horeca
Twickelblad_20_2011_voorjaar

Twickelblad voorjaar 2011

veel meer afhankelijk van hoogtijdagen zo- als Pasen en Pinksteren en bruiloften en dansavonden. Nu is het veel zakelijker en werken mijn vrouw Bea en ik met nog twee fulltimers en tien parttime-krachten.” “Ik ben eerst bij mijn vader in loondienst gekomen en heb de zaak in 1980 over- genomen. Ik zag er wel brood

Paginanummer: 22
  • Horeca